joi, 13 februarie 2014

Minnie Mouse cake

Preparation time:3hrs (without the cream cooloff time)
Recipe

For the base you will need 

6 eggs
250gr sugar
210gr flour
50ml oil

for the top part

4 eggs
150gr sugar
180gr flour
30ml oil


Cream
1 L whip cream
400br chocolate ( the chocolate quality will improve the creams taste)
For marzipan
1 tablespoon honey
30gr butter
1 tablespoon gelatin
6 tablespoons water
Red alimentar dye
Cocoa(how much you want)

Preparation

For the base part
mix the egg whites while adding sugar . 
In a separate bowl mix the yolks with oil.
Stir until homogenized then add flour slowly .
Put the composition in a 23cm (about 9 inches) round bakingpan and bake it for 15-20 minutes.
  For the top part, follow the same instructions, but bake it in a smaller baking pan(15 cm or 6 inches)
  For the cream, melt the chocolate in a pot, on a stove with the whipcream.
Leave it to cool off for 5-6 hours, or make it a day before. Mix it afterwards until it hardens.
In order to make the syrup, boil the sugar in water and.. That's it.

For the fondant, mix the gelatine in water and leave it to rest for 10 minutes, then add the honey and butter and put them on a stove until the gelatine is fully mixed up(make sure you dont reach the point of boiling). In the syrup obtained, add 0.5 kg powdered sugar, split the conposition in corelation with what colors and how much of them you want to get. Keep adding powdered sugar in each color until they are molded easily. (only make the fondant only after araging the rest of the cake)











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu